GRAIKIŠKI VIŠTIENOS VĖRINUKAI SU ROZMARINU PAGARDINTOMIS BULVYTĖMIS.

  • Receptai
Vištienos vėrinukų receptas

Kelionės į Graikiją skatina dar rimčiau laikytis Viduržemio jūros dietos – daug šviežio aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus, šviežių daržovių ir vaisių, liesos mėsos ir žuvies.

Išbandykite šį vištienos vėrinukų (souvlaki) receptą – tikrai nepasigailėsite.

Vištienos vėrinukams reikės 0,5 – 0,25 kg nukaulintos vištienos krūtinėlės be odos, supjaustytos 2,5 cm storio gabalėliais.

Marinatui paruošti reikės:

Gaminame

Marinato ingredientus sudėkite į dubenį ir gerai išplakite. Įdėkite vištieną ir marinatą į užsegamą maišelį arba didelį dubenį su dangteliu. Laikyti šaldytuve mažiausiai 4 valandas arba iki 24 valandų.

Norėdami kepti vištieną, paruoškite groteles netiesioginiam kepimui ir įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Vištieną galima kepti ant iešmelių arba sudėtas vienu sluoksniu ant riebalais išteptos broilerių keptuvės.

Jei kepate ant grotelių, maukite vištieną ant iešmelių ir dėkite ant grotelių, kepkite ant netiesioginės ugnies, kas dvi minutes apverskite, kad visos vištienos pusės apkeptų, iš viso maždaug 8 minutes. Išimkite ir uždengę leiskite trumpai pailsėti.

Jei kepate orkaitėje, vištieną sumaukite ant iešmelių arba sudėkite vienu sluoksniu ant tinklinės kepimo grotelės arba kepimo skardos. Kepkite vištieną ant viršutinės lentynos 220 °C. temperatūroje 6 minutes, tada įjunkite ventiliatoriaus režimą ir kepkite dar 4 minutes. Apverskite vištieną, kad apskrustų kiekviena pusė. Patiekite iš karto

Užtenka 4-6 porcijoms

Bulvytėms paruošti reikės:

900g šviežių bulvių (plona odelė geriau), perpjautų per pusę (arba ketvirčiais, jei didelės)

Bulvių marinatui reikės:

Gaminame bulvytes

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Dideliame dubenyje išplakite marinato ingredientus, išskyrus vandenį. Supilkite bulves su marinatu ir išdėliokite vienu sluoksniu ant didelės kepimo skardos. Į keptuvės su bulvėmis dugną įpilkite vandens. Kepkite 40 minučių, kol vanduo išgaruos ir bulvės pasidengs auksinės rudos spalvos pluta.

Pagardinkite prieskoniais ir patiekite pabarstę šviežiomis petražolėmis.

Patiekiamos kaip garnyras

Skanaus !