Tradiciškai džemus tepame ant duonos skrebučių ar kruasanų. Tačiau vaisių džemais galima mėgautis ir kūrybiškiau, nei tiesiog tepti juos ant duonos.
Žinoma, džemas – puikius žemės riešutų sviesto priedas. Daugelis vaikų ir suaugusiųjų mielai sutiks su tuo. Žemės riešutų sviesto ir džemų sumuštiniai puiki išeitis tada, kai trokštame kažko įvairesnio ir greitai paruošiamo.
Tačiau yra keletas kūrybiškesnių džemų naudojimo būdų. Štai keletas jų , leisiančių atrasti skanius džemų ir kitų jūsų mėgstamų maisto produktų derinius.
22 mėgavimosi džemais būdai:
1. Pasigaminkite džemų kokteilį: sumaišykite mėgstamą džemą su pienu, šviežiais vaisiais ir jogurtu.
2. Krekeriai su mėgstamu džemu ir grietinėlės sūriu.
3. Džemus naudokite kaip kiaulienos ar vištienos glazūrą arba jais pagardinkite kepsnių padažus.
4. Pagardinkite džemais bet kokį sūrio pyragą.
5. Pertepkite džemais biskvitinius tortus.
6. Švelniai pašildykite ir atskieskite (persikų džemas ypač tinka) ir užpilkite ant ledų- nepaprastai pagerina skonį.
7. Tepkite ant naminių blynų ar vaflių.
8. Įmaišykite mėgstamo džemo į varškę.
9. Patiekite džemą prie pjaustytų vaisių ( vietinių) – paprasta, bet skanu.
10. Džemai labai skanu su avižiniais dribsniais.
11. Pagardinkite džemais graikišką jogurtą ir sukurkite savo skanėstą.
12. Užpilkite džemo ant brie sūrio gabaliuko, suvyniokite į sluoksniuotą tešlą ir kepkite.
12. Įmaišykite džemo į pyrago glajų, tai suteiks papildomą skonį.
13. Džemai – puikus spurgų užpildas!
14. Išsikepkite sviestinių sausainių su mėgstamo džemo užpildu.
15. Jei į blynų tešlą įmaišysite džemo – neapsiriksite – jų kaipmat neliks!
16. Išsikepkite paprastų pyragaičių su džemais ! Viskas, ką jums reikia padaryti, tai atskirus tešlos ruošinius užpilti įvairiais džemais. Pateikite kol dar šilti su vaniliniais ledais!
17. Išsikepkite bandelių su įvairių džemų įdarais.
18. Pasigaminkite skanų blynų užpilą – mėgstamą džemą sumaišykite su šaukštu suplaktos grietinėlės.
19. Pasigaminkite skanų baltyminį kokteilį – sumaišykite džemą, pieną ir baltymų miltelius.
20. Pasigaminkite skanų salotų padažą – sumaišykite džemą su aliejumi, actu ir prieskoniais.
21. Pašildytą džemą užpilkite ant karštų ir aštrių vištienos sparnelių – pirštus apsilaižysite.
22. Prieš kepant vištienos krūtinėlę ištepkite ją džemu – gausite skanią ir paprastą glazūrą.