22 MĖGAVIMOSI DŽEMAIS BŪDAI, KURIŲ DAR NEŽINOJOTE.

Receptai su džemais

Tradiciškai džemus tepame ant duonos skrebučių ar kruasanų. Tačiau vaisių džemais galima mėgautis ir kūrybiškiau, nei tiesiog tepti juos ant duonos.

Žinoma, džemas –  puikius žemės riešutų sviesto priedas. Daugelis vaikų ir suaugusiųjų mielai sutiks su tuo. Žemės riešutų sviesto ir džemų sumuštiniai puiki išeitis tada, kai trokštame kažko įvairesnio ir greitai paruošiamo.

Tačiau yra keletas kūrybiškesnių džemų naudojimo būdų. Štai keletas jų , leisiančių atrasti  skanius džemų ir  kitų jūsų mėgstamų maisto produktų derinius.

22 mėgavimosi džemais būdai:

1. Pasigaminkite džemų  kokteilį: sumaišykite mėgstamą džemą su pienu, šviežiais vaisiais ir jogurtu.

2. Krekeriai su mėgstamu džemu ir grietinėlės sūriu.

3. Džemus naudokite kaip kiaulienos ar vištienos glazūrą arba jais pagardinkite kepsnių padažus.

4. Pagardinkite džemais  bet kokį sūrio pyragą.

5. Pertepkite džemais biskvitinius tortus.

6. Švelniai pašildykite ir atskieskite (persikų džemas ypač  tinka) ir užpilkite ant ledų- nepaprastai pagerina skonį.

7. Tepkite ant naminių  blynų ar vaflių.

8. Įmaišykite mėgstamo džemo į varškę.

9. Patiekite džemą prie pjaustytų vaisių ( vietinių) – paprasta, bet skanu.

10. Džemai labai skanu su avižiniais dribsniais.

11. Pagardinkite džemais graikišką  jogurtą ir sukurkite savo skanėstą.

12. Užpilkite džemo ant brie sūrio  gabaliuko, suvyniokite į sluoksniuotą tešlą ir kepkite.

12. Įmaišykite džemo į pyrago glajų, tai suteiks papildomą skonį.

13. Džemai – puikus spurgų užpildas!

14. Išsikepkite sviestinių sausainių su mėgstamo džemo užpildu.

15. Jei į blynų tešlą įmaišysite džemo – neapsiriksite – jų kaipmat neliks!

16. Išsikepkite paprastų  pyragaičių su džemais ! Viskas, ką jums reikia padaryti, tai atskirus tešlos ruošinius užpilti įvairiais džemais. Pateikite kol dar šilti su vaniliniais ledais!

17. Išsikepkite  bandelių su įvairių džemų įdarais.

18. Pasigaminkite skanų blynų užpilą – mėgstamą džemą sumaišykite su  šaukštu suplaktos  grietinėlės.

19. Pasigaminkite skanų  baltyminį kokteilį – sumaišykite džemą, pieną ir baltymų miltelius.

20. Pasigaminkite skanų salotų padažą – sumaišykite džemą su aliejumi, actu ir prieskoniais.

21. Pašildytą džemą užpilkite ant karštų ir aštrių vištienos sparnelių – pirštus apsilaižysite.

22. Prieš kepant vištienos krūtinėlę ištepkite ją džemu – gausite skanią ir paprastą glazūrą.