Skip to content

Samosai su Aženo slyvomis ir ožkų sūriu.

Samosai su Aženo slyvomis ir ožkų sūriu

Samosai su Aženo slyvomis ir ožkų sūriu patiekiami karšti ir traškūs. Nepamirškite apšlakstyti šviežių citrinų sultimis.

Ingredientai

Gaminame

  1. Aženo slyvas supjaustykite gabalėliais ir sumaišykite su šviežiu ožkos sūriu.
  2. Supjaustykite svogūną ir kalendrą, tada sudėkite į ožkos sūrio ir slyvų mišinį. Pagardinkite druska ir pipirais.
  3. Ant švaraus darbinio paviršiaus sulenkite filo tešlos lakštus per pusę išilgai, tada ant vieno galo uždėkite dalį Aženo slyvų ir ožkos sūrio mišinio.
  4. Tada tešlą sulenkite į trikampį, taip, kad įdaras būtų viduje ir užlenkite kraštelius.
  5. Aptepkite samosus trupučiu alyvuogių aliejaus ir kepkite 15 minučių 200°C orkaitėje arba 5 minutes iš kiekvienos pusės keptuvėje.
  6. Patiekite samosus karštus ir traškius – apšlakstytas šviežių citrinų sultimis.
Krepšelis