Samosai su Aženo slyvomis ir ožkų sūriu patiekiami karšti ir traškūs. Nepamirškite apšlakstyti šviežių citrinų sultimis.
Ingredientai
- 200 g Aženo slyvų be kauliukų
- 150 g šviežio ožkų sūrio
- 1 svogūno
- 1 citrinos
- ypač tyro alyvuogių aliejaus
- šviežiai maltos kalendros
- druskos
- pipirų
Gaminame
- Aženo slyvas supjaustykite gabalėliais ir sumaišykite su šviežiu ožkos sūriu.
- Supjaustykite svogūną ir kalendrą, tada sudėkite į ožkos sūrio ir slyvų mišinį. Pagardinkite druska ir pipirais.
- Ant švaraus darbinio paviršiaus sulenkite filo tešlos lakštus per pusę išilgai, tada ant vieno galo uždėkite dalį Aženo slyvų ir ožkos sūrio mišinio.
- Tada tešlą sulenkite į trikampį, taip, kad įdaras būtų viduje ir užlenkite kraštelius.
- Aptepkite samosus trupučiu alyvuogių aliejaus ir kepkite 15 minučių 200°C orkaitėje arba 5 minutes iš kiekvienos pusės keptuvėje.
- Patiekite samosus karštus ir traškius – apšlakstytas šviežių citrinų sultimis.