Brusketa su grybais – lengvai paruošiamas ir labai skanus užkandis grybų sezono metu.
Patarimas – prieš dedant grybus, keptuvę reikia pakankamai gerai įkaitinti, kad jie geriau karamelizuotųsi. Patarimas gvakamolės paruošimui : jei nerasite kalendros, galite pakeisti petražolėmis.
Ingredientai:
4 riekelės duonos, brioche tipo
100 g. Entopia balzamiko kremas su figomis
210 g įvairių grybų mišinys – tinka pevagrybiai bei portobelo grybai
Alyvuogių aliejus
druska
pipirai
varškės sūris, patiekimui
Entopia balzaminis kremas su figomis, papuošimui
Gvakamolei:
2 avokadai, nulupti
100 gr. pomidoras, mažais gabaliukais
50 gr. svogūnas, smulkiai pjaustytas
15 gr. šviežios kalendros, smulkiai pjaustytos
40 ml laimo sulčių
druska
Salotoms:
100 gr. rukolos
100 gr. špinatų
50 gr. vyšninių pomidorų, perpjautų per pusę
50 ml Entopia balzaminis kremas su apelsinais
druska
pipirai
Gaminame:
Grybus sudėkite į didelę keptuvę ant vidutinės arba stiprios ugnies ir leiskite įkaisti.
Dideliame dubenyje paruoškite mišinį su grybais ir įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, šiek tiek druskos ir pipirų, o norėdami juos marinuoti, įpilkite Entopia balzaminio kremo su figomis ir išmaišykite, kad balzaminis kremas pasiskirstytų tolygiai.
Kai keptuvė įkais, supilkite mišinį su grybais ir troškinkite, kol karamelizuosis ir suminkštės.
Išmaišykite mediniu šaukštu ir patroškinkite dar 1 minutę, kol padažas sustings.
Grybus nukelkite nuo ugnies ir atidėkite atvėsti.
Gvakamolei skirtus avokadus peiliu perpjaukite per pusę ir dideliu šaukštu nulupkite nuo odos.
Tada į dubenį sudėkite pomidorus, svogūną, kalendrą, laimo sultis ir sutrinkite šakute. Įberkite šiek tiek druskos pagal skonį.
Brusketoms: uždėkite keptuvę ant vidutinės arba stiprios ugnies ir leiskite įkaisti. Įkaitinus įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, duoną kepkite iš abiejų pusių, kol paruduos.
Ant kiekvienos duonos riekės užtepkite gvakamolės, apibarstykite grybais, patiekite brusketas su varške ir papuoškite Entopia balzaminiu figų kremu.
Salotas paruoškite dideliame dubenyje: išpilkite špinatus, rukolą, vyšninius pomidorus, Entopia balzaminį apelsinų kremą , pagardinkite druska ir pipirais ir sumaišykite su žnyplėmis.
Patiekite salotas su brusketomis.