KAIP ALYVUOGIŲ ALIEJŲ DERINTI SU MAISTU?

Ypač tyras alyvuogių aliejus

Žinovai kalba, kad alyvuogių aliejų, kaip ir vyną, reikia derinti su maistu. Alyvuogių aliejus neturi užgožti maisto skonio, kaip ir maistas alyvuogių aliejaus.

Romos skanumai siūlo 3 rūšių aliejų, tad noriu pasidalinti keliais patarimais kaip, tinkamai derinant su patiekalais, kaip galima praturtinti skonio potyrius.

OLEOMANIA PHILOSOPHIAE NATURALIS – ankstyvojo derliaus , polifenolių gausus, alyvuogių aliejus. Todėl – pikantiškiausias ir labiausiai iš mūsų siūlomų , į gerklę „ kimbantis” aliejus. Jį siūlau derinti su mėsos patiekalais, tirštomis sriubomis, troškinta jautiena, riebiais ledais ( būtinai pabandykite).

OLEOMANIA WILD – spaudžiamas iš laukinių alyvuogių. Gaiviai vaisiškas, saikingai kartus ir pikantiškas.Idealiai tinka maišyti su balzaminiu actu arba kremu ( užpilams), pilti ant salotų su alyvuogėmis, su feta sūriu, pjaustytų morkų, ožkų sūriais, o, taip pat maišyti su saldžiarūgščiais balzaminiais kremais.

KOSTOUROS Olive Groves – švelniausias mūsų siūlomas aliejus – derinamas su žuvies bei jūrų gėrybių patiekalais. Labai tinka užpilti ant mocarelos, lietuviškų pomidorų, ant grotelių kepamos vištienos file.

Derinti alyvuogių aliejų su maistu yra smagus ir elegantiškas žaidimas. Tad kviečiu pažaisti, mielieji, nes kas pasakė, kad jūsų virtuvėje privalo būti tik vienos rūšies aliejus?