KAIP NAUDOTI BALZAMINĮ KREMĄ?

  • Naujienos

Dažnai šį klausimą užduoda, net ir tie, kas jau išbandė balzaminį kremą. Mane tai džiugina nes jie ieško įvairesnių jo panaudojimo būdų.
Na o tiems, kas dar dvejoja , manau, bus įdomu sužinoti kaip į kasdienybę įmaišyti daugiau skanių spalvų. 🙂.

Balzaminis kremas tai – balzaminio acto pusbrolis savyje apjungiantis saldumą, rūgštumą, vaisių aromatus. Todėl jis gali pagardinti viską, kas kepama ant grotelių ar skrudinama, įskaitant keptus sumuštinius. O taip pat salotas bei desertus. Na, bet apie viską iš eilės. 👍

BALZAMINIS KREMAS KAIP PRIESKONIS – idealus būdas keptai kiaulienai, paukštienai, avienai, antienai glazūruoti:

– maišykite su garstyčiomis vietoje medaus,
– šlakstykite ant žarijų keptas daržoves,
– šlakstykite ant Kaprio salotų ,
– tinka glazūruoti daržoves ( ypač šakniavaisus),

UŽKANDŽIAMS PARUOŠTI. Šlakstykite ant:

– kepto Brie sūrio,
– Itališko prosciutto kumpio,
– mėgstamos brusketos,
– šviežių, nesmulkintų daržovių, patiekiamų prieš valgį ( su mirkalu)
– ožkų / avių sūrių, ir iš jų pagamintų užtepų, sūrio pyragų
– salotų: karčių žalėsių (trukažolės, rukolos, cikorijų, rėžiukų)
– figos ketvirčių vytinto kumpio skarelėse.

SU ANTRAIS PATIEKALAIS. Dažniausiai vartojamas kaip medaus pakaitalas arba prieskonis, kartais kaip jautienos padažas:

– tinka prie picos su karamelizuotais svogūnais arba rukyta gouda,
– lašišai glazūruoti,
– kiaulienos šonkauliukams glazūruoti,
– ant metalinės plokštės kepamiems steikams glazūruoti
– baltai žuviai arba lašišai pagardinti

RUOŠIANT GARNYRUS. Šlakstyti ant:

– spanguolių padažo,
– karamelizuotų svogūnų arba briuselio kopūstų,
– pakeptų arba virtų daržovių.

DASERTAMS PAGARDINTI. Šlakstyti ant:

– sūrio pyragų, šaldytų pyragų,
– graikiško jogurto,
– ledų arba šerbeto ,
– vaisių: šviežių arba apdorotų uogų, kriaušių, kaulavaisių
– sūrių: šviežių arba brandinto Parmezano,
– Panna kotos

KAIP NAUDOTI BALZAMINĮ KREMĄ?Dažnai šį klausimą užduoda, net ir tie, kas jau išbandė balzaminį kremą. Mane tai džiugina nes jie ieško įvairesnių jo panaudojimo būdų. Na o tiems, kas dar dvejoja , manau, bus įdomu sužinoti kaip į kasdienybę įmaišyti daugiau skanių spalvų. 🙂.Balzaminis kremas tai – balzaminio acto pusbrolis savyje apjungiantis saldumą, rūgštumą, vaisių aromatus. Todėl jis gali pagardinti viską, kas kepama ant grotelių ar skrudinama, įskaitant keptus sumuštinius. O taip pat salotas bei desertus. Na, bet apie viską iš eilės. 👍BALZAMINIS KREMAS KAIP PRIESKONIS – idealus būdas keptai kiaulienai, paukštienai, avienai, antienai glazūruoti:- maišykite su garstyčiomis vietoje medaus,- šlakstykite ant žarijų keptas daržoves,- šlakstykite ant Kaprio salotų ,- tinka glazūruoti daržoves ( ypač šakniavaisus),UŽKANDŽIAMS PARUOŠTI. Šlakstykite ant:- kepto Brie sūrio,- Itališko prosciutto kumpio,- mėgstamos brusketos,- šviežių, nesmulkintų daržovių, patiekiamų prieš valgį ( su mirkalu)- ožkų / avių sūrių, ir iš jų pagamintų užtepų, sūrio pyragų- salotų: karčių žalėsių (trukažolės, rukolos, cikorijų, rėžiukų)- figos ketvirčių vytinto kumpio skarelėse.SU ANTRAIS PATIEKALAIS. Dažniausiai vartojamas kaip medaus pakaitalas arba prieskonis, kartais kaip jautienos padažas:- tinka prie picos su karamelizuotais svogūnais arba rukyta gouda,- lašišai glazūruoti,- kiaulienos šonkauliukams glazūruoti,- ant metalinės plokštės kepamiems steikams glazūruoti- baltai žuviai arba lašišai pagardintiRUOŠIANT GARNYRUS. Šlakstyti ant:- spanguolių padažo,- karamelizuotų svogūnų arba briuselio kopūstų,- pakeptų arba virtų daržovių.DASERTAMS PAGARDINTI. Šlakstyti ant:- sūrio pyragų, šaldytų pyragų,- graikiško jogurto,- ledų arba šerbeto ,- vaisių: šviežių arba apdorotų uogų, kriaušių, kaulavaisių- sūrių: šviežių arba brandinto Parmezano,- Panna kotosViliuosi, kad nepavargote skaitydami 😀.Jei jums tai patiko, dalinkitės prašau 🙏 su savo FB draugais juk …..SKANU YRA SVEIKA! 😉

Posted by Romos skanumai on 2020 m. rugpjūčio 3 d., pirmadienis