KRISTINOS JOGURTINIAI RUTULIUKAI SU MĖTOMIS.

  • Receptai
Jogurtiniai rutuliukai aliejuje

Už šį receptą esu dėkinga savo mielai bičiulei Kristinai Šaltytei, šiuo metu gyvenančiai Danijoje.

PRODUKTAI:
1 kg graikiško jogurto ,
2 šaukšteliai rupios druskos,
šaukštas juodųjų pipirų grūdelių ,
šaukštas rožinių pipirų grūdelių,
pakelis ekologiškų mėtų „Organic Islands”,
3 skiltelės česnako,
300 ml ypač tyro „Koroneiki” veislės alyvuogių aliejaus„Ophellia”.

EIGA:
Marlės ar kitos medžiagos skiautę ar sūrmaišį išplauti verdančiame vandenyje.

Jogurtą sumaišyti su druska ir pipirų grūdeliais. Supilti jogurtą į marlę ar sūrmaišį , įdėti į kiaurasamtį. Kiaurasamtį įstatyti į dubenį ir šaldytuve laikyti dvi dienas arba kol nebevarvės skystis. Galima ir lengvai paslėgti.

Iš nudrenuotos masės formuoti rutuliukus (geriausia kabinti šaukštu ir volioti delne) ir volioti po vieną smulkiai kapotose mėtose.

Sudėti rutuliukus į verdančiu vandeniu išplautą ir spiritu praskalautą stiklainį. Sudėti česnako skilteles ir užpilti aliejumi, kad apsemtų.

Užsukti dangtelį ir laikyti šaldytuve. Laikosi apie porą mėnesių