LIETUVIŠKAS „FETA“ SŪRIS

  • Receptai
Kaip pasigaminti feta patiems

Už šį receptą, kurį naudoju jau daugelį metų esu dėkinga mieloms Reda Toleikienė ir Loreta Dauliuvienė
Reikės:
lietuviško neriebaus varškės sūrio 13 – 15 %;
300 ml šalto vandens ;
2,5 valgomojo šaukšto rupios druskos;
įvairių džiovintų žolelių (bazilikas, raudonėlis ar pan.);
0,5 stiklinės ypač tyro alyvuogių aliejaus.
Paruošimas:
varškės sūrį išimame iš pakuotės , supjaustome maždaug 2,5 – 3 cm. dydžio gabaliukais;
vandenyje ištirpiname druską,
sūriu vandeniu užpilame varškės sūrio gabaliukus ;
palikti užpiltus vandeniu varškės gabaliukus mažiausiai 2 – 3 val. (galima palikti nakčiai);
poto varškės sūrio gabaliukus supilti į kiaurasamtį;
išėmus iš kiaurasamčio gausiai užberti džiovintais prieskoniais (be druskos);
užpilti aliejumi, lengvai permaišyti.
Patarimai:
👍Lietuviška „Feta” ypač tinka ruošiant įvairias salotas: su salotų lapais, pomidorais , alyvuogėmis ir t.t..
👍Skanu kaip užkandis – su virtais ar keptais burokėliais, kriaušėmis , vynuogėmis ir pan..
👍Dažniausiai renkuosi „Piemenėlio” sūrį iš „Norfa”, bet jums siūlau išbandyti ir kitus.
Mėgaukitės!!!🙂