PYRAGĖLIAI SU FIGŲ DŽEMU IR OŽKOS SŪRIU.

  • Receptai
Pyragėliai su rozmarinais figomis ir sūriu

Pyragėlių su ožkos sūriu, figų džemu ir rozmarino lapeliais receptas, kuriuo pasidalino tinklaraščio “Mama, grįšk namo” redaktorė Jovita Ratnikienė tikrai privers jūsų sielą dainuoti.

Šiame patiekale subtiliai suslieja citrinos ir rozmarinų aromatai bei atpažįstamas figų saldumas su ožkos sūrio pikantiškumu.

Pyragėliai idealiai tinka pusryčiams arba kaip pikantiškas ir neatsibodęs jaukaus vakaro užkandis.

Mums reikės:

Gaminame

Ožkų sūrį, prieš tai nupjausčius luobelę, sutrinti šakute. Dėti grietinėlę ir išmaišyti. 

Tešlą atšildyti. Nuo kiekvieno stačiakampio lakšto nupjauti šonus (tegu nupjaunamų juostelių plotis bus apie 5 mm) ir, pagrindo kraštelius patepus vandeniu, tas juosteles užlipdyti – taip suformuosite bortelius, neleisiančius nei džemui, nei sūriui išbėgti lauk. 

Ant tešlos pagrindų dėti džemo, berti rozmarinų ir pipirų, paskirstyti dabar jau beveik skystos kremo konsistencijos sūrį. Nesistenkite to daryti itin kruopščiai, nes karštyje jis pats susiras savo buvimo vietą – paprastai sūriu pasidengia visas kepinio paviršius. Užtarkuokite citrinos žievelės ir, pyragėlius perkėlę į skardą, kepkite iki 220* C įkaitintoje orkaitėje.

Stebėkite kepančius, nes juk nenorite sugadinti pusryčių, priešpiečių ar lengvos vakarienės. Kepkite apie 7 minutes.

Iškepusius dar galite papuošti šviežiais rozmarinų lapeliais. Jei ragausite karštus, naudokitės įrankiais, o jei mėgausitės atvėsusiais, imkite tiesiog rankomis.

Daugiau įstabių , bet lengvai paruošiamų receptų rasite ieškokite bloge “Mama, grįšk namo”

Foto credit: Jovita Ratnikienė.