Pyragėlių su ožkos sūriu, figų džemu ir rozmarino lapeliais receptas, kuriuo pasidalino tinklaraščio “Mama, grįšk namo” redaktorė Jovita Ratnikienė tikrai privers jūsų sielą dainuoti.
Šiame patiekale subtiliai suslieja citrinos ir rozmarinų aromatai bei atpažįstamas figų saldumas su ožkos sūrio pikantiškumu.
Pyragėliai idealiai tinka pusryčiams arba kaip pikantiškas ir neatsibodęs jaukaus vakaro užkandis.
Mums reikės:
- pakuotės šaldytos sluoksniuotos tešlos (pirkite tą, kurioje tešla jau padalinta į stačiakampius – bus mažiau darbo);
- 3 v. š. 85% figų džemo “Ophellia” ;
- 120-150 g ožkų pieno minkšto sūrio;
- 1 citrinos žievelės nutarkuoto geltonojo sluoksnio;
- 4-5 v. š. riebios grietinėlės;
- 1-2 v. š. ekologiškų džiovintų rozmarinų “Organic Islands”;
- šiek tiek šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminame
Ožkų sūrį, prieš tai nupjausčius luobelę, sutrinti šakute. Dėti grietinėlę ir išmaišyti.
Tešlą atšildyti. Nuo kiekvieno stačiakampio lakšto nupjauti šonus (tegu nupjaunamų juostelių plotis bus apie 5 mm) ir, pagrindo kraštelius patepus vandeniu, tas juosteles užlipdyti – taip suformuosite bortelius, neleisiančius nei džemui, nei sūriui išbėgti lauk.
Ant tešlos pagrindų dėti džemo, berti rozmarinų ir pipirų, paskirstyti dabar jau beveik skystos kremo konsistencijos sūrį. Nesistenkite to daryti itin kruopščiai, nes karštyje jis pats susiras savo buvimo vietą – paprastai sūriu pasidengia visas kepinio paviršius. Užtarkuokite citrinos žievelės ir, pyragėlius perkėlę į skardą, kepkite iki 220* C įkaitintoje orkaitėje.
Stebėkite kepančius, nes juk nenorite sugadinti pusryčių, priešpiečių ar lengvos vakarienės. Kepkite apie 7 minutes.
Iškepusius dar galite papuošti šviežiais rozmarinų lapeliais. Jei ragausite karštus, naudokitės įrankiais, o jei mėgausitės atvėsusiais, imkite tiesiog rankomis.
Daugiau įstabių , bet lengvai paruošiamų receptų rasite ieškokite bloge “Mama, grįšk namo”
Foto credit: Jovita Ratnikienė.