TRAŠKUS SAULĖJE DŽIOVINTŲ POMIDORŲ PYRAGAS.

Saulėje džiovintų pomidorų pyragas

Saulėje džiovintų pomidorų pyragas padės prisiminti saulėtas dienas bei atostogas prie Viduržemio jūros.

Šis patiekalas atgaivins tradicinės virtuvės skonių prisiminimus bei puikiai praleistą laiką. Pyragas ne tik labai skanus, bet paprastas pagaminti.

Mums reikės:

Eiga

Sudėkite špinatus į didelę keptuvę. Užpilkite porą šaukštų vandens, tada patroškinkite, kol suminkštės. Supilkite į sietelį, palikite šiek tiek atvėsti, tada išspauskite vandens perteklių ir smulkiai supjaustykite. Smulkiai supjaustykite pomidorus ir sudėkite į dubenį kartu su špinatais, feta sūriu ir kiaušiniais. Gerai viską sumaišykite.

Atsargiai išvyniokite filo tešlą. Uždenkite drėgnu virtuvinio popieriaus lakštu, kad ji neišdžiūtų. Paimkite pyrago lakštą ir gausiai sutepkite aliejumi iš saulėje džiovintų pomidorų indelio. Dėkite pyrago lakštą apteptąja puse žemyn į 22 cm skersmens pyrago formą, taip, kad tešlos šonai užsilenktų . Tepkite aliejų ant kito tešlos gabalo ir padėkite ant pirmo sluoksnio. Tada kaip ir pirmus du sluoksnius aliejumi aptepkite ir uždėkite dar vieną sluoknį – turite gauti tris sluoksnius. Tada šaukštu užpilkite įdarą ir paskleiskite.

Po to paimkite tešlą už kraštų ir uždarykite įdarą Sujungite tešlos kraštus taip , kad įdaras būtų padengtas tešlos sluoksniu. Aptepkite viršutinį sluoksnį aliejumi iš indelio.

Įkaitinkite orkaitę iki 180C ir įjunkite konvekcijos režimą. Kepkite pyragą 30 min. kol pyragas taps traškus ir aukso rudos spalvos. Išimkite iš torto formos, supjaustykite skiltelėmis ir patiekite su salotomis.

Šį pyragą labai paprasta paversi vištienos pyragu: į špinatų mišinį pridėkite 1 virtą, susmulkintą vištienos krūtinėlę.