VARŠKĖS SŪRIO DESERTAS SU AŽENO SLYVOMIS

Varškės sūrio desertas

Varškės sūrio desertas su Aženo slyvomis – gurmaniškiems ir greitai pagamaminamiems savaitgalio pusryčiams.

4 asmenims reikės:

  • 4 Aženo slyvų be kauliukų,
  • 400 g 40% riebumo varškės sūrio ( Maskarpone, Rikota arba Filadelfija),
  • 2 geltonų persikų,
  • 2 šaukštų vynuogių sirupo,
  • 2 laimų,
  • 4 mėtų lapelių.

Paruošimas:

persikus nulupkite, supjaustykite ketvirčiais. Į blenderio dubenėlį sudėkite varškės sūrį, persikų ketvirčius ir vynuogių sirupą. Išspauskite laimo sultis ir supilkite jas į blenderio dubenį.Laimo žieveles pasidėkite – jų prireiks vėliau. Viską sumaišykite blenderiu, kad gautumėte vientisą ir vienalytį mišinį. Padėkite mišinį į šaldytuvą.Mažais kubeliais supjaustykite Aženo slyvas. Pasiruoškite 4 mėtų lapelius. Atšaldytą varškės masę sudėkite į 4 dubenėlius. Uždėkite Aženo slyvų kubelius ant mišinio vienoje pusėje. Ant kitos pusės užtarkuokite laimo žievėlių ir užbarstykite smulkintų mėtų lapelių. Pabaigoje papuoškite gražiu mėtos lapeliu.