Varškės sūrio desertas su Aženo slyvomis – gurmaniškiems ir greitai pagamaminamiems savaitgalio pusryčiams.
4 asmenims reikės:
- 4 Aženo slyvų be kauliukų,
- 400 g 40% riebumo varškės sūrio ( Maskarpone, Rikota arba Filadelfija),
- 2 geltonų persikų,
- 2 šaukštų vynuogių sirupo,
- 2 laimų,
- 4 mėtų lapelių.
Paruošimas:
persikus nulupkite, supjaustykite ketvirčiais. Į blenderio dubenėlį sudėkite varškės sūrį, persikų ketvirčius ir vynuogių sirupą. Išspauskite laimo sultis ir supilkite jas į blenderio dubenį.Laimo žieveles pasidėkite – jų prireiks vėliau. Viską sumaišykite blenderiu, kad gautumėte vientisą ir vienalytį mišinį. Padėkite mišinį į šaldytuvą.Mažais kubeliais supjaustykite Aženo slyvas. Pasiruoškite 4 mėtų lapelius. Atšaldytą varškės masę sudėkite į 4 dubenėlius. Uždėkite Aženo slyvų kubelius ant mišinio vienoje pusėje. Ant kitos pusės užtarkuokite laimo žievėlių ir užbarstykite smulkintų mėtų lapelių. Pabaigoje papuoškite gražiu mėtos lapeliu.