VEGANIŠKAS KALĖDINIS PUDINGO TORTAS

  • Receptai
Veganiškas Kalėdinis tortas

Kas pasakė, kad veganiškas Kalėdų stalas neturtingas skoniais ir aromatais. Štai receptas, kuris įrodo, kad toks teiginys yra labai toli nuo tiesos.

Mums reikės:

Eiga:

Apvalią torto formą ištepkite riebalais ir išklokite kepimo popieriumi. Įkaitinkite orkaitę iki 160°C.

Sumaišykite pieną ir actą – atidėkite, kad sutrauktų, kad susidarytų veganiškos „pasukos“.Kai sutirštės, į didelį dubenį supilkite pieną, balzaminį kremą, cukrų ir sumaišykite. Įpilkite džiovintų vaisių ir palikite mirkti maždaug valandą.

Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, migdolus ir prieskonius.Lėtai supilkite sausus ingredientus į vaisių mišinį. Švelniai išmaišykite, kol neliks miltų gabalėlių, bet nepermaišykite.

Iš lėto įmaišykite abiejų rūšių miltus, maltus migdolus ir sumaišytus prieskonius. Gerai išmaišykite, kad neliktų miltų gumuliukų.

Supilkite mišinį į išklotą kepimo formą ir išlyginkite viršų.Kepkite 25 minutes, išimkite iš orkaitės ir lengvai uždenkite skardos folija (tai neleis viršui per daug paruduoti).

Įdėkite atgal į orkaitę ir kepkite dar 30 minučių arba tol, kol į centrą įsmeigtas dantų krapštukas , ištraukus jį, bus švarus.

Išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti 30 minučių, prieš perkeldami ant grotelių, kad visiškai atvėstų.Užlašinkite ekologiško apelsinų eterinio aliejaus kol dar šiek tiek šiltas