VIŠTIENOS SUKTINUKAI SU NAMINĖS LIUTENICOS ĮDARU.

  • Receptai
Vištienos suktinukai

Vištienos suktinukai su liutenica – Balkanų virtuvės tradiciniu pagardu – kas gali būti geriau savaitgalio pietums.

MUMS REIKĖS:

2 x 250 g vištienos krūtinėlės,
4 x 130 g plonai pjaustytos šalto rūkymo kiaulienos šoninės (iš Lidl),
200 g kvadratais pjaustyto fermentinio sūrio,
12 šaukštų bulgariško troškintų daržovių užkandžio „Naminė liutenica”,
Druskos, šviežiai maltų juodiejųjų pipirų.

GAMINAME

Vištienos filė įpjauname per vidurį, pasukę peilį įpjauname į abi puses, atverčiame – padarome „drugelį“.

Tiesiame ant viršaus maistinę plėvelę, virtuvinio plaktuko lygiaja puse primušame drugelį iki plono blyno 🙂.

Pagardiname druska ir pipirais.

Ant lentelės tiesiame vieną pakuotę (130 g) šoninės juostelių taip, kad viena kitą šiek tiek uždengtų.

Ant viršaus guldome išmuštą blyną, tepame 3 šaukštus liutenicos, pridengiam keturiais kvadratais sūrio (apie 100 g), dar kartą 3 šaukštai liutenicos ir atsargiai susukame (šoninės juostelės vertikaliai).

Kad būtų tvirčiau ir skaniau, klojame dar vieną pakuotę šoninės juostelių – sukame antrą kartą, taip pat vertikaliai, tik dabar porą juostelių panaudojame galų sutvirtinimui. Šitoj vietoj verta pasistengti.

Nuo to kaip kruopščiai uždarysime galus priklausys kiek įdaro ir sūrio pabėgs kepimo metu.

Viską kartojame nuo pradžių, kad susukti antrą tokį patį, bet jau daug greičiau ir gražesnį.

Kepame 150°C netiesioginėje kaitroje apie valandą iki vidinės temperatūros 74°C. Nepamaišys ir porą rūkymo kaladėlių. Versti nereikia. Jeigu gaminsite orkaitėje, temperatūrą nustatykite tokią pačią.

Skanaus!

Patiekalą gamino ir jo autorius
Kristupas Krivickas.

Photocredit: Tiesiog skanu