Receptas savaitgalio pietums. Nustebsite kokius skanius patiekalus galite pasigaminti , jei savo spintelėje turite maišelį AŽENO slyvų, mielieji. Palepinkite save ir artimuosius šiuo prancūzų virtuvės šedevru.
8 porcijoms paruošti reikės:
- 150 g AŽENO slyvų be kauliukų + 16 slyvų
- 100 g virtų arba pusiau virtų žąsų kepenėlių
- 350 g vištienos kepenų
- 250 g faršo
- 170 g grybų
- 150 g juodos duonos trupinių arba džiuvėsėlių
- 230 g abrikosų (85%) džemo OPHELLIA
- 32 plonai supjaustytos rūkytos šoninės riekelių
- 6 skiltelių česnako
- 3 šaukštų armanjako
- 2 šaukštų.žąsų arba taukų arba skrudintos paukštienos
- •1⁄2 kekės petražolių
- alyvuogių aliejus GEMMA
- druskos ir pipirų
EIGA:
Įkaitinkite orkaitę iki 170 ° C
Pusę žąsų kepenėlių supjaustykite mažais kubeliais ir jomis įdarykite 16 džiovintų AŽENO slyvų ir padėkite į šaldytuvą, kad atšaltų.
Nuplaukite grybus, supjaustykite jų stiebus, tada supjaustykite kubeliais. Nulupkite ir supjaustykite česnakus. Sudėkite juos į didelę keptuvę ir pakepinkite aliejuje. Tada sudėkite grybus. Kai drėgmė iš grybų beveik visiškai išgaruos, suberkite faršą ir leiskite pasitroškinti 3 minutes. Vištienos kepenėles smulkiai supjaustykite ir suberkite į keptuvę, įberkite druskos ir pipirų, tada dar troškinkite 3 minutes ant stiprios ugnies. Apšlakstykite armanjaku, leiskite šiek tiek karamelizuotis, tada nukelkite nuo ugnies. Sudėkite į dubenį, leiskite atvėsti. Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite petražoles.
ĮDARO PARUOŠIMAS
Smulkiai supjaustykite 150 g AŽENO slyvų ir sumaišykite su džiūvėsėliais. Sudėkite puse indelio Abrikosų džemo. Įdėkite šiuos ingredientus į dubenį ir sumaišykite. Tada įberkite likusius supjaustytus žąsies kepenėlių kubelius ir švelniai sumaišykite. Jei įdaras per minkštas, palaikykite šaltai 1 valandą.
Paimkite žąsų kepenėlėmis įdarytą slyvą ir apsupkite ją įdaru. Suformuokite 16 kamuoliukų šiek tiek mažesnius nei teniso kamuoliukas. Aplink kiekvieną rutulį apvyniokite 2 riekeles šoninės, jas sukryžiuodami. Įdėkite rutuliukus į aliejumi pateptą indą.
Aptepkite rutuliukus riebalais (aliejumi), pašaukite į orkaitę ir kepkite 20 minučių. Patiekite karštą su slyvomis be kauliukų. Tuomet užrakinkite duris, nes pasklis labai viliojantys kvapai ir kaimynai ims veržtis pro duris