AŽENO SLYVOMIS IR ŽĄSŲ KEPENĖLĖMIS ĮDARYTI MĖSOS KUKULIAI

  • Receptai
Receptas

Receptas savaitgalio pietums. Nustebsite kokius skanius patiekalus galite pasigaminti , jei savo spintelėje turite maišelį AŽENO slyvų, mielieji. Palepinkite save ir artimuosius šiuo prancūzų virtuvės šedevru.

8 porcijoms paruošti reikės:

  • 150 g  AŽENO slyvų be kauliukų + 16 slyvų
  • 100 g virtų arba pusiau virtų žąsų kepenėlių
  • 350 g vištienos kepenų
  • 250 g faršo
  • 170 g grybų
  • 150 g juodos duonos trupinių arba džiuvėsėlių
  • 215 g abrikosų čatnio Entopia
  • 32 plonai supjaustytos rūkytos šoninės riekelių
  • 6 skiltelių česnako
  • 3 šaukštų armanjako
  • 2 šaukštų.žąsų arba taukų arba skrudintos paukštienos
  • •1⁄2 kekės petražolių
  • alyvuogių aliejus GEMMA
  • druskos ir pipirų

EIGA:

Įkaitinkite orkaitę iki 170 ° C

Pusę žąsų kepenėlių supjaustykite mažais kubeliais ir jomis įdarykite 16 džiovintų AŽENO slyvų ir padėkite į šaldytuvą, kad atšaltų.

Nuplaukite grybus, supjaustykite jų stiebus, tada supjaustykite kubeliais. Nulupkite ir supjaustykite  česnakus. Sudėkite juos į didelę keptuvę ir pakepinkite aliejuje. Tada sudėkite grybus. Kai drėgmė iš grybų beveik visiškai išgaruos, suberkite faršą ir leiskite pasitroškinti  3 minutes. Vištienos kepenėles smulkiai supjaustykite ir suberkite į keptuvę, įberkite druskos ir pipirų, tada dar troškinkite 3 minutes ant stiprios ugnies. Apšlakstykite armanjaku, leiskite šiek tiek karamelizuotis, tada nukelkite nuo ugnies. Sudėkite į  dubenį, leiskite atvėsti. Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite petražoles.

ĮDARO PARUOŠIMAS

Smulkiai supjaustykite 150 g  AŽENO slyvų  ir sumaišykite su  džiūvėsėliais.  Sudėkite puse indelio Abrikosų čatnio. Įdėkite šiuos ingredientus  į dubenį ir sumaišykite. Tada įberkite  likusius supjaustytus žąsies kepenėlių kubelius ir švelniai sumaišykite. Jei įdaras per minkštas, palaikykite šaltai 1 valandą.

Paimkite žąsų kepenėlėmis įdarytą slyvą ir apsupkite ją įdaru. Suformuokite 16 kamuoliukų šiek tiek mažesnius nei teniso kamuoliukas. Aplink kiekvieną rutulį apvyniokite 2 riekeles šoninės, jas sukryžiuodami. Įdėkite rutuliukus į aliejumi pateptą indą.

Aptepkite rutuliukus riebalais (aliejumi), pašaukite į orkaitę ir kepkite 20 minučių. Patiekite karštą su slyvomis be kauliukų. Tuomet užrakinkite duris, nes pasklis labai viliojantys kvapai ir kaimynai ims veržtis pro duris