BULVIŲ SALOTOS SU ALONISO TUNU

  • Receptai
Bulvių salotos su tunu

Šių labai skanių ir paprastai pagaminamų salotų paslaptis – ALONISO delikatesinis tunas ir šviežios bulvės.

4 – 5 porcijoms paruošti reikės:

  • 6-7 šviežių vidutinio dydžio bulvių,
  • 1-2 indelių ALONISO tuno file,
  • 2 kietai virtų kiaušinių ( supjaustyti griežinėliais išilgai),
  • 1 agurko,
  • 4 žiupsnelių smulkiai supjaustytų petražolių,
  • 2 smulkiai supjaustytų svogūnų,
  • keletą vyšninių pomidorų,
  • 1 šaukšto kaparėlių,
  • kelių juodųjų alyvuogių su kauliukais.

Užpilui paruošti reikės:

  • švelnaus Manaki veislės alyvuogių aliejus GEMMA,
  • 2 šaukštų garstyčių (švelnių ar aštrių jūsų pasirinkimas),
  • druskos ir pipirų.
  • Paruošimo eiga.

Kruopščiai nuplaukite ir nušveiskite bulves. Išvirkite dideliame kiekyje vandens. Išgriebkite iš vandens ir palikite pastovėti apie 10 min. Kai bulvės atvės tiek, kad galima liesti – pašalinkite bulvių odeles. Bulves supjaustykite nelygiais gabalėliais ir dėkite į didelį salotų dubenį.Nuplaukite agurką. Nenuluptą, supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Dėkite ant virtų bulvių gabalėlių. Kruopščiai nuplaukite vyšninius pomidorus ir supjaustykite perpus ar ketvirčiais pagal jūsų pageidavimą. Pridėti prie bulvių ir agurkų, kartu su supjaustytais svogūnais, alyvuogėmis, kaparėliais ir petražolėmis. Lengvai pagardinkite druska, pipirais. Suberkite kiaušinio skilteles ir uždėkite tuno file kartu su aliejumi .Suplakite visus užpilo ingredientus. Užpilkite visą ant salotų ir tiekite ant stalo.Primenu, kad tik ALONISO tunas yra ne tik skanus, bet ir švarus nuo sunkiųjų metalų ir gyvsidabrio.