GAIVIOS POMIDORŲ IR DUONOS SALOTOS „PANZANELLA”

  • Receptai
Gaivios pomidorų salotos

Tradiciškai, Italijoje, šios salotos buvo gaminamos sudžiuvusią duoną sunaudoti. Dabar salotos – tikras vasaros serialas su kviestine žvaigžde – putliais prinokusiais pomidorais, kurie apšlakstomi švelniai pipirišku, gerklę kutenančiu smaragdo žalumo alyvuogių aliejumi…

MUMS REIKĖS

Salotoms:

  • 1 gabalėliais supjaustytos bagetės
  • 1 kg saldžių, tobulai sultingų pomidorų, supjaustytų 2,5 cm storio gabalėliais
  • 1/2 puodelio paprika arba česnakais įdarytų alyvuogių OPHELLIA
  • 1/2 puodelio suplėšytų baziliko lapelių
  • 1/4 puodelio suplėšytų plokščialapių petražolių lapelių
  • 220g šviežaus mozzarella sūrio (supjaustyto gabalėliais)
  • 1/4 puodelio šviežiai tarkuoto Pecorino
  • 2 šaukštų ankstyvojo derliaus kvapnaus alyvuogių aliejaus OLEOSOPHIA

Užpilui

  • 1/3 puodelio kvapniojo alyvuogių aliejaus GEMMA
  • 3 šaukštų įdarytų alyvuogių marinato
  • 1 arbatinio šaukštelio plokščialapių petražolių, smulkiai pjaustytų
  • 2 česnako skiltelių super smulkiai sumaltų
  • šviežiai maltų pipirų
  • 1/2 arbatinio šaukštelio jūros druskos

GAMINAME

Įkaitinkite grilį arba orkaitę. Duoną apšlakstykite aliejumi ir pakepkite skardoje arba ant grotelių, kol kraštai gražiai apskrus ir taps traškūs. Išdėliokite duoną gražioje lėkštėje arba dideliame dubenyje.Paruoškite užpilą dideliame dubenyje gerai išplakdami visus ingredientus. Sudėkite supjaustytus pomidorus ir švelniai supilkite padažą. Pomidorus ir jų sultis, sumaišytus su padažu, šaukštu uždėkite ant skrudintos duonos viršaus.Ant pomidorų viršaus užbarstykite mocarelą, alyvuoges, petražoles ir baziliko lapelius. Prieš patiekdami užberkite tarkuoto Pecorino ir šviežiai maltų pipirų pagal skonį. Patiekite iš karto, kol duona dar šiek tiek traški.

Receptas 6-8 porcijoms