KARŠTOS KALAMON ALYVUOGĖS

  • Receptai
Karštos juodosios alyvuogės

Už šį receptą esu dėkinga mielai draugei Dainorai Dobrovolskienei

Mums reikės:

1. 400 – 500 g. KALAMATA alyvuogių (gali būti su kauliuku ar be)

2. Marinatui (padažui) paruošti – 100 ml. ypač tyro alyvuogių aliejaus ir 3 šaukštų balzaminio acto bei 1,5 šaukšto medaus, kelių žiupsnelių rozmarino, čiobrelių, 2-3 skiltelių česnako

Paruošimas:- šluotele ar šakute išplakame visus marinatui (padažui) skirtus ingredientus, užpilame ant alyvuogių ir paliekame marinuotis 8 val.arba per naktį;- po to alyvuoges marinate (padaže) kepame apie 20 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Patarimai:valgyti dar karštas, mirkant į padažą cebatą, bagetę ar pan., šaltos – jos taip pat tirpsta burnoje ruošiant šį patiekalą po namus pasklinda nuostabus kvapas, todėl, jei laukiate svečių, nebereikia kvepinti kvapais ar smilkalais.

Skanaus!!!