Vasara nenustoja mus lepinti šiluma, o aš pasistengsiu jus džiuginti vasariškų, lengvai pagaminamų ir skanių salotų receptais .
Nežinau kodėl, bet graikai šias salotas dar vadina politikų ( Politiki) salotomis. Siūlau pasigaminti ir jums – gal jūs suprasite kodėl.
6 porcijoms paruošti reikės:
- 1 indelio ALONISO tuno alyvuogių aliejuje,
- 1 smulkiai supjaustyto kopūsto,
- 1 smulkiai supjaustytos raudonosios paprikos,
- 1 skiltelės sutraiškyto česnako,
- 100 g smulkiai supjaustytų salierų,
- 200 g tarkuotų morkų,
- 20 g druskos ( jūros arba Himalajų),
- 100 g acto,
- 300 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus
Eiga: supjaustytus kopūstus suberkite į didelį dubenį ir pasūdykite. Gerai rankomis suspauskite kopūstus, kad jie išskirtų sultis. Suberkite supjaustytą papriką, salierus, tarkuotas morkas, česnaką ir užpilkite acto. Gerai išmaišykite ir užpilkite alyvuogių aliejų. Ant viršaus uždėkite ALONISO tuno gabaliukus. Patiekite didelėje lėkštėje.
Skanaus .