Saldžiarūgštės vištienos blauzdelės – tikras skonio nuotykis.
Šiame patiekale puikiai dera saldumas ir rūgštumas. Traškios – kaip tik tai ko jūs ieškote.
Mums reikės:
- 6 vištienos blauzdelių ,
- 3 šaukštų sojos padažo,
- 100 g balzaminio kremo su medumi ENTOPIA,
- 50 g ekologiško 3 metus brandinto balzaminio acto NEMEA
- ½ arbatinio šaukštelio aštraus padažo
- 1 arbatinis šaukštelis kukurūzų krakmolo
- 1 česnako skiltelės (išspaustos)
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus GEMMA
Gaminame
Įkaitinkite orkaitę iki 180°CDubenyje sumaišykite sojų padažą, balzaminį kremą su medumi, balzaminį actą su mandarinais, aštrų padažą ir kukurūzų krakmolą. Supilkite viską į nepridegančią keptuvę ir maišydami pakaitinkite 5 minutes and vidutinės ugnies kol viskas gerai susimaišys ir atidėkite.Nuplaukite vištieną ir visiškai išdžiovinkite rankšluosčiu. Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus sumaišyto su česnako išspaudomis ir kepkite vištieną ant vidutinės ugnies 10 minučių arba tol, kol visos pusės apskrus. Įdėkite vištieną į foliją, tada į kepimo skardą, supilkite saldžiarūgštį padažą ir tolygiai aptepkite. Kepkite orkaitėje 10-15 minučių neuždengtą, kad padažas karamelizuotųsi.Patiekite karštą ant ryžių arba daržovių.