Ryžių plovas su Aženo slyvomis ir kalendromis – puikus receptas skaniai ir subalansuotai mokslo metų pradžiai. Išbandykite šį receptą – jus tikrai nustebins saldaus ir rūgštaus skonių derinys
Ingredientai
- 200 g džiovintų Aženo slyvų be kauliukų
- 80 g svogūnų
- 10 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus GEMMA
- 400 g ilgųjų ryžių
- 600 ml vandens
- 1 valgomasis šaukštelis dehidratuoto daržovių sultinio
- žiupsnelis graikiškų čiobrelių ORGANIC ISLANDS
- 100 g anakardžių riešutų ROMOS SKANUMAI
- 100 g kalendrų
Gaminame
Svogūnus susmulkinkite, sudėkite į keptuvę ir užpilkite alyvuogių aliejumi. Kepkite svogūnus 4-5 minutes.
Suberkite pailgus ryžius, kepkite ant vidutinės ugnies apie 3-4 minutes nemaišydami.
Įpilkite vandens, dehidratuoto sultinio, čiobrelių ir Aženo džiovintų slyvų ir virkite 12 minučių ant vidutinės ugnies.
Ryžiai turi būti išvirti, o keptuvėje neturi likti sultinio.
Stambiai sukapokite kalendrą ir anakardžių riešutus.
Sudėkite ryžius į lėkštę ir pabarstykite kalendromis ir anakardžių riešutais.
Skanaus