PITA SU TEPAMU SŪRIU IR SAULĖJE DŽIOVINTAIS POMIDORAIS.

  • Receptai
Pita su tepamu sūriu ir saulėje džiovintais pomidorais

Pita su tepamu sūriu ir saulėje džiovintais pomidorais paperka savo paprastumu pagaminti bei lūkesčius pranokstančiu rezultatu.Tik kelios minutės – ir ant jūsų stalo – Viduržemio jūros virtuvės skanėstas , kuris nudžiugins visus jį paragavusius. Tai labai universalus, suteikiantis laisvės jūsų kulinarinei kūrybai, patiekalas , nes patys gali žaisti su įvairiais priedais: tunu, kepta ir rūkyta mėsa.

Mums reikės:

Eiga.

Saulėje džiovintus pomidorus ir supjaustome gabaliukais. Tada ant įkaitintos keptuvės dedame pitos paplotėlį (jau paruoštą naudoti). Apšlakstome alyvuogių aliejumi ir paskleidžiame po pitos paviršių. Užbarstome rozmarinu, raudonėliu arba čiobreliais. Užvožiame keptuvės dangtį ir pakaitinam 2 minutes. Išimam iš keptuvės ir padedam ant pjaustymo lentos. Ant viršaus tepame sūrį ir paskleidžiame tolygiai. Ant viršaus užbarstome saulėje džiovintų pomidorų gabalėlius. Labai skanu užsitepti Aloniso tuno užtepėlės arba Aloniso tuno gabaliukų.

Sveikinu, Viduržemio virtuvės šedevras paruoštas mėgautis