KEPTI BATATAI SU ALONISO TUNU

Kepti batatai su tunu

Kepti batatai su tunu – sveikas ir labai skanus patiekalas. Jis tikrai nudžiugins tuos , kas ieško alternatyvos mėsai, bet nenori daryti kompromisų skoniui bei maistinei vertei. Už šį receptą esame dėkingi „Romos skanumai” bičiulei Linai Dudenienei.

Mums reikės:

  • 4 batatų,
  • 1 šaukšto pirmo šalto spaudimo alyvuogių aliejaus,
  • trupučio druskos ir pipirų.

Įdarui:

  • Indelio Aloniso tuno file (tinka tiek aliejuje, tiek vandenyje), kad grynoji masė be skysčio būtų 150 g
  • 1 skardinės 400g virtų sviestinių pupelių, kad nupylus skystį būtų 240 g
  • 1 raudono ar šalotinio svogūno, tinka ir baltas
  • 1 šaukšto pirmo šalto spaudimo alyvuogių aliejaus
  • 3 šaukštų baltojo vyno arba obuolių acto
  • 1 šaukšto kaparėlių
  • kelių žiupsnių druskos ir pipirų
  • 1 šaukštelio džiovintų raudonėlių

Gaminame

Batatus nuplauti, įpjauti išilgai, pašlakstyti aliejumi, pabarstyti druska ir pipirais. Kepti 180C orkaitėje vėjelio režimu apie 45 min.Į dubenį sudėti pupeles, pasmulkintą tuną, kaparėlius, supjaustytą kvadratėliais svogūną, aliejų, kaparėlius, druską, pipirus, actą, raudonėlius.Iškepusius batatus šakute patrinti, ant viršaus sukrauti įdarą ir iškart patiekti.Jei naudosite tuną vandenyje, padidinkite aliejaus kiekį vienu šaukštu.

Skanaus